Bejelentés
MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A Bleach Burícsi: ( rómadzsival BLEACH) egy japán sónen manga- és animesorozat, melyet Kubo Tite ír és illusztrál. A Bleach nyomon követi Kuroszaki Icsigo történetét, miután véletlenül megszerezte egy halálisten, Kucsiki Rukia erejét. Megszerezve ezen képességét kénytelen vállalni a feladatot, hogy megvédje az embereket a gonosz lelkektől és a halott emberek lelkét továbbküldje a túlvilágra.

A manga Japánban a Súkan Sónen Jump magazinban jelenik meg 2001 augusztusa óta és 2011 decemberéig 53 tankóbon kötetben adták ki. Megjelenése óta a Bleach tekintélyes szintre emelkedett és nagy népszerűségre tett szert. A mangasorozatból anime is készült, melyet a Studio Pierrot készít, emellett két OVA, négy egész estés film, egy rockopera, hét rock musical és számtalan videojáték is. A sorozat népszerűségére való tekintettel, számos reklámtermék jelent meg, köztük gyűjtögetős kártyajátékok, bábuk, plüssfigurák és kulcstartók.

A manga angol nyelvű változatát a Viz Media licencelte az Egyesült Államokban és Kanadában, s 2011 júniusáig 35 kötetet jelentetett meg. 2006. március 15-én a Viz Media megszerezte a belföldi közvetítés jogait az animéhez, melyet 2006. szeptember 9. óta közvetít a Cartoon Network gyermekcsatorna idősebb korosztálynak szóló Adult Swim műsorblokkjában. A Viz Media 2008. október 14-én kiadta DVD-n az első mozifilmet a Bleach: Elveszett emlékeket, majd 2009. szeptember 15-én a másodikat, a Bleach: A gyémántpor lázadást.

A manga egyes köteteiből több mint 50 milliót adtak el Japánban, az Egyesült Államokban pedig elérte a mangaeladási csúcsot. Az anime változat a hetedik legnézettebb műsor volt Japánban 2006-ban, az USA-ban pedig a legjobb tíz anime között volt 2006 és 2008 között. A manga 2005-ben elnyerte Sogakukan Manga Award díjat, az animét pedig jelölték az American Anime Awards-on is.

Magyarországon az animét az Animax vetíti 2008. január 21-e óta, illetve az első két mozifilmet is műsorra tűzte, az első film bemutatója 2009. október 31-én, a másodiké pedig 2010. október 30-án volt.Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!